Billy Cross i Randers

Musik-legenden Billy Cross har været med i adskillige årtier og han har beskæftiget sig med stort set alle genrer indenfor musikken.

Han byder på sydstatsblues, pop, rock mm. 

Til hans kommende show på Hotel Randers, kan du opleve ham folde sig ud i alle disse gerner, og du kan høre ham fortælle om anekdoter fra han lange og interessante liv med musikken.

Den 29. septemeber har du muligheden for at opleve legenden til en lille koncert - og det vil vi da gerne anbefale med dette lille blogindlæg.

 Rigtig god fornøjelse :)

En legende

Billy Cross har spillet med nogen af de allerstørste navne på den internationale scene. Her kan nævnes Jimi Hendrix, Meatloaf, Dr. Hook, Björn Afzelius, Pretty Maids. På den danske scene har han medvirket til musik med navne som CV Jørgensen, Henning Stærk, Johnny Madsen, Lars Lilholt og Søs Fenger. Vi har formentlig alle direkte eller indirekte oplevet Billy Cross og hans tilgang til musikken.

Historie

Billy Cross startede i USA helt tilbage i 1960'erne. Her fungerede han som studiemusiker. Han kom til Danmark i 1974, hvor han gav to koncerter i København. Siden vendte han hyppigt tilbage til Danmark. Det var i denne periode at Billy Cross arbejdede med Bob Dylan og Meat Loaf. Billy Cross var endda et fast medlem af Bob Dylans band fra 1977 til 1979.

Allerede året efter at Billy Cross forlod Bob Dylans band, indspillede han sammen med C.V. Jørgensen det ikoniske album: Tidens Tern. På albummet medvirker Billy Cross også som guitarist. 

Herefter fokuserede Billy Cross på sit arbejde som producer. I 1984 udgav Billy et soloalbum - men fra 1980'erne og fremefter har fokus været på arbejdet som producer og studiemusiker.

En sjov lille detalje, som de fleste ikke kender til, er at Billy Cross har spillet guitar til soundtracket til "Fame" - der var et af 1980'ernes allerstørste hits - og netop dette hit har opnået en nærmest ikonisk status, blandt andet på grund af guitar indlægget.

Bonnie Tyler var et af 1980'ernes allerstørste navne, og hun udgav sit største album i 1983. Man fristes til at sige, at Billy Cross naturligvis havde en finger med i spillet. Således var det Billy, der skrev sangen "Take me Back".

Nyere tid

Billy Cross hold pause fra olokarrieren i mere end 20 år. De fleste havde nok ikke troet, at der ville komme mere fra Billy som solist, men i 2004 udgav Billy Cross et soloalbum, der hedder "Life is Good". I 2009 udgav han endnu et album, denne gang med titlen "So Far So Good" og derudvover medvirkede Billy også som guitarist på diverse albums i denne periode.

En anden sjov detalje - og denne gang fra nyere tid - er at Billy har udgivet et par bøger. Den ene er en kogebog udgivet i 1998, mens den anden er en erindringsbog udgivet i 2010.

I 2017 er Billy en aktiv guitarist i flere forskellige bands. 

Man må nok sige, at her er der tale om en legende i dansk musik.