Fodbold og overnatning

Hvis du skal til fodboldkamp med Randers FC og opleve den enestående stemning på Randers Stadion, kan vi tilbyde den helt perfekte overnatning. Vores Bed and Breakfast ligger 500 meter fra stadion, så du kommer ganske nemt både til og fra stadion. Du kan have bilen stående hos os, mens du er til fodbold. Det er en god mulighed for at kombinere en fodboldkamp med en skøn overnatning.

Herunder kan du læse lidt om klubbens historie.

Randers Freja

Randers FC er en af de største og mest traditionsrige fodboldklubber i Danmark. Tidligere hed klubben Randers Freja, men fra 2003 blev Randers FC dannet som en overbygning på seks lokale fodboldklubber.

Randers Freja er én af landets ældste fodboldklubber, og dets historie går helt tilbage til begyndelsen af 1900-tallet. Freja - som klubben også blev kaldt - blev indmeldt i Jysk Boldspil Union helt tilbage i 1907. Klubben vandt det jyske mesterskab i 1916 - og hentede dermed det første store mesterskab til byen. I 1929 vandt klubben sit første danske mesterskab og klubben vandt cup-turneringen i sæsonen 1940-1941, mens landet var tynget af den tyske besættelse. Klubben havde herefter en dårlig periode i 1950'erne og var i en periode helt nede i tredje division.

Landsholdspillere og succes

1960'erne og 70'erne var en stor tid for Randers Freja. Man oplevede store triumfer i de europæiske turneringer, og man hentede de første pokaler i "nyere tid", ved at vidne pokalturneringerne i 1967, 1968 og i 1973. Det var i denne periode at klubbens fostrede sine største profiler. Her kan nævnes landsholdsspillerede som: Rene Møller, Carsten Brandenburg og Jørgen Rasmussen. Helge Vonsyld var ligeledes landsholdspiller og sammen med Jørgen Rasmussen deltog han i de Olympiske Lege i 1972 i München.

 

Randers FC historie

Randers FC vandt pokalturneringen i 2006 og klubben blev nummer tre i i sæsonen 2012/2013.

Randers FC har kvalificeret sig til de europæiske turneringer i 2006, 2009 og i 2010.

Klubben og tilskuerne er kendt for deres lidenskabelige tilgang til fodbold. Der er en enestående stemning på stadion, når der spilles de mest betydningsfulde kampe.